Karabah: Azerbejdžan torpeduje mirovne inicijative Rusije i OEBS-a

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaKrater od granate koja je pogodila dvorište škole u Stepanakertu tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Krater od granate koja je pogodila dvorište škole u Stepanakertu tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Azerbejdžan torpeduje mirovne inicijative Rusije i OEBS-a, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova nepriznate Republike Nagorno-Karabah.

„U uslovima kada su azerbejdžanske vlasti, koje podržavaju Turska i međunarodni teroristi i koje ostaju nekažnjene, izgubile osećaj za stvarnost i namerno torpeduju mirovne inicijative Rusije i kopredsedavajućih Minske grupe OEBS-a, jedini efikasan način za zaustavljanje eskalacije nasilja, spasavanje brojnih ljudskih života i obezbeđivanje dugoročnog i trajnog mira u regionu predstavlja međunarodno priznanje nezavisnosti Republike Arcah“, navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegramu.

Ministarstvo dodaje i da Azerbejdžan namerno proširuje geografiju sukoba, granatirajući teritoriju ne samo Karabaha, već i Jermenije.

„Azerbejdžan ne samo što odbija da poštuje humanitarno primirje, već i namerno proširuje razmere i geografiju agresije. Konkretno, 14. oktobra Oružane snage (Azerbejdžana) napale su teritoriju Jermenije, podižući pretnje regionalnom miru i bezbednosti na novi nivo“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo je, takođe, oštro osudilo napad na bolnicu u Martakertu koji se dogodio u sredu.

„Takvo grubo kršenje zakona i običaja rata još jednom ukazuje da se, u nastojanju da postigne svoje geopolitičke ciljeve, trostruko savez Azerbejdžana, Turske i međunarodnih terorista neće zaustaviti ni pred kakvim zločinima“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala