Jerevan: Oborili smo još jedan azerbejdžanski Su-25

Pratite nas
Oružane snage Jermenije oborile su još jedan azerbejdžanski lovac Su-25, saopštio je zamenik komandanta PVO snaga Jermenije pukovnik Garik Movsesjan.
„Naše snage uspešno izvršavaju sve svoje zadatke. Bukvalno deset minuta pre konferencije za medije, oborile su još jedan Su-25 koji je bio u napadu“, rekao je Movsesjan.

On je dodao da je to već deveti bombarder Su-25 azerbejdžanskog vazduhoplovstva koji su oborile jermenske snage. Pre 2. oktobra oborena su četiri, 5. oktobra oborena su dva i još dva 12. i 14. oktobra.  

Prema podacima Jermenskog informativnog centra, azerbejdžanska vojska je od početka borbenih dejstava u Karabahu izgubila 21 avion, 180 dronova i 546 oklopnih vozila.

Prethodno je predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan napisao na svom Fejsbuku da se na južnom pravcu kontakt linije vode teške borbe.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala