FSB sprečila teroristički napad u Volgogradu /video/

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB)
Pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) sprečila je terorističke napade u Volgogradu, uništena je ćelija međunarodnih terorista grupe Katiba Tauhid val-Džihad.

„FSB Rusije presekla je rad međuregionalne ćelije međunarodne terorističke organizacije Katiba Tauhid val-Džihad, zabranjene u Rusiji, čiji su pripadnici, poreklom iz jedne od zemalja Srednje Azije, planirali diverziju i terorističke napade u Volgogradu“, navodi se u saopštenju Centra za obaveštajne veze FSB.

​Takođe se navodi da su u okviru pokrenutog krivičnog postupka preduzete mere za sprečavanje terorističkog napada u regionu.

Tokom hapšenja su lider ćelije i njegov saučesnik, koji su pokušavali da izvuku sredstva za napade iz ranije opremljenog skrovišta u Volgogradu, pružili oružani otpor pripadnicima FSB i kao rezultat akcije bili neutralisani“, dodaje se u saopštenju.

Snage bezbednosti su tokom pretresa zaplenile vatreno oružje, municiju, hemijske komponente i municiju za improvizovane eksplozivne naprave, kao i versku literaturu i kartu Volgograda sa označenim mestima budućih napada.

Priprema terorističkih napada koordinisana je iz Sirije, a islamisti su planirali da miniraju zgrade lokalnih organa, kasarne, opasne industrije i spomenik „Majka Otadžbina zove“.

Hapšenja su sprovedena i u Moskvi, Sankt Peterburgu, Ufi i Majkopu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala