Festival „Kustendorf 2021“ raspisao konkurs za takmičarski program

© Foto : Slobodan PikulaEmir Kusturica
Emir Kusturica  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf 2021“ raspisao je konkurs za takmičarski program svog četrnaestog izdanja.

Takmičarski program posvećen je kratkometražnim filmovima do 45 minuta.

Konkurs je otvoren za igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove, a studenti i mladi autori mogu poslati svoje radove do 1. decembra.

Od osnivanja 2007. kroz „Kustendorf“ je prošao veliki broj mladih umetnika, koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što, ističu organizatori, najbolje svedoči da festival iz godine u godinu sve više ostvaruje svoj cilj, a to je razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima.

© Sputnik / Aleksandar MilačićTradicionalni srpski doček: Met Dilon i Emir Kusturica
Festival „Kustendorf 2021“ raspisao konkurs za takmičarski program - Sputnik Srbija
Tradicionalni srpski doček: Met Dilon i Emir Kusturica

Gosti festivala su prethodnih godina bili priznati autori Paolo Sorentino, Nikita Mihalkov, Alfonso Kuaron, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Totu, Met Dilon, Lav Diaz, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi.

„Kustendorf“ je jedan od retkih u svetu i jedini u Srbiji koji se više puta, prema oceni američkog filmskog magazina „Muvimejker“, našao među „najkul“ filmskim festivalima na svetu.

„Na ’Kustendorfu‘ vreme staje, a posetioci su uronjeni u svet čudesnih filmova, neprekidnih žurki i priča majstora filmske umetnosti. Na čelu skupa je Emir Kusturica, srpski filmski autor i dobitnik dve Zlatne palme, koji privlači lučonoše filmske umetnosti poput Džonija Depa, Alfonsa Kuarona i Andreja Končalovskog na razgovore i retrospektive. Sva pažnja je usmerena na prepoznavanje novih talenata iz čitavog sveta, pa je festival savršeno mesto za dolazeću generaciju mladih filmskih autora“, napisao je kritičar magazina „Muvimejker“.

Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ tradicionalno se održava u januaru, a tačni termin četrnaestog izdanja biće naknadno objavljen u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Sve informacije o načinu prijave i formatu slanja filmova za takmičarski program nalaze se na zvaničnom sajtu festivala http://kustendorf-filmandmusicfestival.org.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala