Vučić očekuje da Lavrov uskoro poseti Srbiju

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolaganje venaca na Groblju oslobodiocima Beograda
Polaganje venaca na Groblju oslobodiocima Beograda  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uskoro poseti Srbiju.
„Nadamo se da će našu zemlju uskoro posetiti ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, koji će otvoriti spomenik 'Večna vatra', koja će postati simbol naše zajedničke pobede“, rekao je Vučić za ruske medije.

Vučić je istakao i da Srbija namerava da nastavi da razvija partnerske odnose sa Rusijom.

Podsetio je da je tokom nedavne posete evropskog komesara za proširenje Beogradu, na konferenciji za novinare, otvoreno rekao da se ponosi prijateljskim odnosima Srbije i Rusije, bez obzira na kritike Evropske komisije u Izveštaju o napretku Srbije.

„Ja to zaista ne krijem. Kao što u Rusiji govorim da se Srbija nalazi na evropskom putu, tako i predstavnicima EU govorim da će Srbija nastaviti da dalje razvija partnerstvo sa Rusijom. I time se ponosim“, kaže srpski predsednik.

On je ponovio da će Srbija nastaviti svoju nezavisnu i samostalnu politiku, prijateljske i bratske odnose sa Rusijom i da će nastaviti da sva ključna pitanja razmatra s Moskvom i dogovara se.

Predsednik je istakao i da između dve zemlje postoje tesni kontakti na svim nivoima i da je srpska strana informisala ruske kolege o rezultatima posete Vašingtonu.

„Odmah posle posete Vašingtonu realizovan je razgovor s predsednikom Putinom i ministrom Lavrovom o rezultatima posete, ali i pre toga smo bili u kontaktu, razmatrali šta će biti. Naravno, nismo znali sve detalje i elemente sporazuma iz Vašingtona, ali sarađivali smo blisko. I pri tome niko nam ništa u Rusiji nije prebacio, uključujući Putina. Nije imao nikakve komentare“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala