Rusija registrovala i drugu vakcinu protiv kovida

© Foto : Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina centra "Vektor" protiv virusa korona "EpiVakKorona"
Vakcina centra Vektor protiv virusa korona EpiVakKorona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je ruski naučni centar „Vektor“ registrovao svoju drugu vakcinu protiv virusa korona.

„Novosibirski centar ‘Vektor’ registrovao je danas drugu rusku vakcinu protiv virusa korona ‘EpiVakKorona’“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

„Koliko znam, na putu je treća vakcina – Centra ‘Čumakov’ Ruske akademije nauka“, dodao je on.

Putin je čestitao zaposlenima u centru „Vektor“.

„To je, nesumnjivo, važan zadatak koji ste vi, dragi prijatelji, uspešno obavili. Mnogo vam hvala na vašem radu, na vašem trudu, vašem talentu, posvećenosti poslu“, poručio je ruski lider.

Ruski predsednik je pozvao da se poveća proizvodnja dve ruske vakcine protiv virusa korona.

„Sada treba da povećavamo proizvodnju i prve i druge naše vakcine protiv korone i, naravno, pre svega treba snabdeti rusko tržište tim lekovima. Trebalo bi da uđu u lance apoteka u Rusiji što je moguće šire“, istakao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

Putin je takođe dodao da Rusija planira da promoviše svoje vakcine protiv korone i u inostranstvu.

„Nastavljamo saradnju sa našim inostranim partnerima i promovisaćemo našu vakcinu i u inostranstvu, ali treba težiti ka tome da se proizvodnja vakcine za inostranstvo realizuje pre svega u proizvodnim pogodnima zemalja u kojima će se ta vakcina prodavati“, objasnio je ruski predsednik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je početkom meseca da će vakcina protiv virusa korona koju je razvio Centar „Vektor“ biti registrovana sredinom oktobra.

Federalni institut za industrijsku svojinu Rusije odobrio je 30. septembra državnom Naučnom centru za virologiju i biotehnologiju „Vektor“ patent za vakcinu protiv virusa korona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala