Predsednici gornjeg i donjeg doma Ruske Federacije čestitali Bečiću: Unaprediti saradnju

CC0 / Balkan Photos / Crna Gora i Rusija - ilustracija
Crna Gora i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici gornjeg i donjeg doma Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko i Vjačeslav Volodin uputili su čestitku Aleksi Bečiću na izboru za predsednika Skupštine Crne Gore i poručili su da očekuju unapređenje odnosa Crne Gore i Rusije.

Predsednica Savjeta Federacije Valentina Matvijenko izrazila je nadu u dalje unapređenje rusko-crnogorskog dijaloga, jačanje ekonomskih veza između regiona dve zemlje, kao i intenziviranje međuparlamentarne saradnje i pronalaženje novih perspektivnih oblika zajedničkog delovanja.

Bečić je u odgovoru istakao da Crna Gora i Rusija imaju vrlo dugu i bogatu tradiciju međudržavnih odnosa, kao i da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje u brojnim oblastima, kao što su: ekonomija, turizam, kultura, nauka i sport. On je u vezi sa tim izrazio nadu da će u narednom periodu Crna Gora i Rusija posvećeno raditi na daljem jačanju saradnje, na zadovoljstvo obe strane.

„Cenim da je parlamentarna diplomatija odličan mehanizam koji može pomoći da Crna Gora i Rusija unaprede odnose, uz uzajamno uvažavanje interesa i spoljnopolitičkih pozicija obe države. S tim u vezi, očekujem da ćemo u narednom periodu, zajedničkim naporima, pronaći adekvatne modele parlamentarne saradnje“, naveo je predsednik Bečić u odgovoru.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je u čestitki naveo da računa da će Bečićeva delatnost na ovoj funkciji doprinositi uređivanju dijaloga između ruskih i crnogorskih zakonodavaca u interesu državljana naših zemalja“.

Predsednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić je izrazio uverenje da je parlamentarna diplomatija najbolji okvir za pospešivanje saradnje na svim nivoima, te da svojom fleksibilnošću može da ubrza i otvori put unapređenju saradnje u brojnim oblastima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala