Lavrov: Stav Rusije – saradnja sa predsednikom SAD koji bude izabran

© REUTERS / Maxim ShemetovZastave Rusije i SAD na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi
Zastave Rusije i SAD na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će sarađivati sa američkim predsednikom koji dobije podršku američkog naroda, to je principijelan stav Moskve, bez obzira na rezultate izbora, odnosi sa Vašingtonom neće se kardinalno promeniti, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„(Predsednik Rusije Vladimir) Putin rekao je da ćemo sarađivati sa onim predsednikom, onom administracijom koja dobije podršku američkog naroda. To je naš principijelni stav. Ovde ne treba ništa da menjamo“, rekao je Lavrov u intervjui radio-stanicama „Sputnjik“, „Komsomoljska pravda“ i „Govori Moskva“.

„Druga je stvar što će gubitnička strana ionako verovatno kriviti, jer obe stranke – i republikanska i demokratska, već izjavljuju da Rusi žele da na vlast dovedu njihovog konkurenta, ali možete biti uvereni u jednu stvar: da se situacija u našim odnosima neće kardinalno promeniti. Možda će biti neke nijanse“, dodao je ministar.

Američki predsednički izbori održaće se 3. novembra. Aktuelni američki predsednik Donald Trump kandiduje se za drugi mandat i boriće se protiv Džoa Bajdena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala