Kremlj: Nema čvrstog dogovora sa SAD o nuklearnom arsenalu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj još ne može da govori o postizanju nekog čvrstog sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama o nuklearnim arsenalima, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Po ovom pitanju zaista se održavaju kontakti na nivou eksperata i na visokom nivou“, odgovorio je Peskov na pitanje da li su o tom pitanju razgovarali lideri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp.

Istovremeno, kako je precizirao Peskov, za sada „nema govora o postizanju bilo kakvih konkretnih sporazuma“.

„Stav ruske strane je dobro poznat i dosledan. I za sada ne bismo da govorimo da su s tim u vezi postignuti neki čvrsti dogovori“, istakao je portparol Kremlja.

On je dodao da se Rusija nada da se nalazi na istom putu kao i Sjedinjene Američke Države po pitanju produženja Dogovora o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

„Ako se govori o shvatanju potrebe za produženjem Dogovora o strateškom naoružanju, nadamo se da smo u tom pogledu na istom koloseku, da shvatamo da ga treba produžiti. To je i u interesu naše dve zemlje i strateške bezbednosti celog sveta. Inače, sporazumi nisu postignuti“, objasnio je Peskov.

Specijalni predstavnik američkog predsednika za kontrolu naoružanja Maršal Bilingsli ranije je rekao da je Vašington spreman da „koliko sutra“ produži Dogovor o strateškom naoružanju u zamenu za uzajamno zamrzavanje nuklearnih arsenala i smatra da je sa Moskvom postignut „načelni“ sporazum o ovom pitanju.

Sjedinjene Američke Države pregovaraju sa Rusijom o strateškoj stabilnosti u kontekstu isteka roka za produženje strateškog Dogovora o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala