Zagreb dan posle oružanog napada: Markov trg blokiran, uhapšen otac napadača

Pratite nas
Dan nakon pucnjave u kojoj je teško povređen jedan policajac, a napadač izvršio samoubistvo, zagrebački Markov trg, gde se nalaze vlada, sabor i Ustavni sud, jutros je blokiran. Kako javljaju hrvatski mediji policija je uhapsila oca napadača.

Na Trgu je policija sa službenim psima, kontrolišu se sva vozila koja se kreću ka tom prostoru.

Postavljene blokade onemogućavaju pristup građanima i turistima na Trg, a pristup je dozvoljen samo onima koji rade u vladi ili parlamentu, piše zagrebački portal „Indeks“.

Generalni direktor policije Nikola Milina rekao je jutros gostujući na hrvatskom radiju da su u kući napadača Danijela Bezuka, kod Kutine, našli veću količinu oružja i municije, prenosi Tanjug.

Na pitanje radi li se o legalnom oružju, Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje ne može biti u legalnom posedu.

Dodao je i da su kod napadača pronađena dva oružja, dugo kojim je pucao na policajca i po zgradi vlade te kratko oružje kojim je počinio samoubistvo.

Uhapšen otac napadača

Portal „Indeks“ prenosi da je policija uhapsila oca napadača i da su u kući pronađene dve puške, prigušivač i metkovi.

Motivi jučerašnje pucnjave se utvrđuju, a u medijima se nagađa da li je meta možda bio policajac u kojeg je Bezuk pucao ili sama zgrada vlade.

Za sada je izvesno da je napadač voleo oružje, da je slušao pesme Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škorel i Mate Mirka Kovača.

A u međuvremenu sa njegovog fejsbuk profila nestao je post koji je ukazivao na to da gaji mržnju prema Srbima i da bi ih rado „skidao snajperom“, kao i fotografije sa obeležjima HOS-a nastale pre Tompsonovog koncerta u Glini.

Policajac koji je ranjen u napadu 31-godišnji Oskar Fiuri i dalje je u bolnici, a njegovo stanje je stabilno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala