SZO o vakcini „Džonson i Džonson“: Bezbednost je od ključnog značaja

© Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv korone u farmaceutskoj kompaniji "Binnofarm"
Proizvodnja vakcine protiv korone u farmaceutskoj kompaniji Binnofarm - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je američka kompanija „Džonson i Džonson“ privremeno obustavila kliničko ispitivanje potencijalne vakcine protiv korona virusa zbog neobjašnjive bolesti učesnika studije, reagovala je i Svetska zdravstvena organizacija porukom da je bezbednost ključna.
Bezbednost je glavno pitanje kada je reč o kliničkim ispitivanjima vakcina. Kada se kod učesnika ispitivanja pojavi potencijalno neobjašnjiva bolest koje može ali i ne mora imati veze sa vakcinom koja se ispituje, istraga je striktna ustanovljena praksa“, naveli su u SZO.

Dodaju da su zadovoljni zbog toga što svi oni koji rade na vakcinama osiguravaju naučnu pouzdanost ispitivanja i poštuju standardna pravila u izradi vakcine.

Američka kompanija je prethodno saopštila da bolest učesnika testiranja ispituje nezavisni odbor za nadgledanje podataka i bezbednosti, preneo je Rojters.

U saopštenju se ističe da su takve pauze uobičajene tokom velikih ispitivanja koja mogu da obuhvate desetine hiljada ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala