Objavljeno pismo napadača na Oliveru Jevtić: Nisam je namerno gurnuo

© AP Photo / Darko VojinovicOlivera Jevtić
Olivera Jevtić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je privela bugarskog državljanina Bojana Vačeva koji je na maratonu u Sofiji gurnuo srpsku atletičarku Oliveru Jevtić. U bugarskim medijima objavljeno je njegovo pismo javnosti u kome navodi da sudar nije bio nameran.

„Želim da iskoristim svoje pravo i odgovorim. Naglašavam da sudar nije bio nameran i da nije nastao iz nekih sebičnih potreba. Lično ne poznajem Oliveru Jevtić i želim da iskoristim ovu priliku da se iskreno izvinim njoj i njenim najbližima zbog traume koja je sprečila da učestvuje u događaju“, naveo je Vačev.

Olivera Jevtić  - Sputnik Srbija
Olivera Jevtić o napadu: Volela bih da znam da li ga je neko poslao

Kako kaže Vačev, on nije ni poslat ni plaćen da uradi to što je uradio.

„To je apsolutno lažno i duboko me je pogodilo. Ne mogu da verujem da sam zaslužio ovakvu inkviziciju i linč, a jasno mi je da ih ima nakon čitanja brojnih poruka koje sam dobio na društvenim mrežama“, naveo je on, prenosi portal „B92“.

"Molim sve koji su odgledali snimak da shvate da je adrenalin bio na visokom nivou, a u kombinaciji sa vremenskim uslovima i nedostatkom profesionalnog iskustva, to je dovelo do mojih nekoordinisanih pokreta koji su doveli do incidenta. Nadam se da će uvažena organizacija Maraton Sofije ubuduće obratiti pažnju na razliku u veštinama amatera i profesionalaca, tako što će ih podeliti i slabijima pružiti početnu prednost. Želim brz oporavak srpskoj sportistkinji i nesmetan nastavak karijere“, zaključio je Vačev.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala