NATO hoće da ograniči Rusiju na Arktiku - pretnja po rusku bezbednost

© Sputnik / Pavel Lvov / Uđi u bazu fotografijaMašina upravleniя na baze MTLB-V vo vremя praktičeskih zanяtiй na poligone "Šarы" Pečengskogo raйona Murmanskoй oblasti
Mašina upravleniя na baze MTLB-V vo vremя praktičeskih zanяtiй na poligone Šarы Pečengskogo raйona Murmanskoй oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Države NATO, uključujući Ameriku, pokušavaju da ograniče delovanje Rusije na Arktiku i kako bi to postigle služe se različitim metodama, ocenio je zamenik predsednika ruskog Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev. To, kako je rekao, predstavlja direktnu pretnju ruskoj nacionalnoj bezbednosti.

„Zainteresovani smo za razvoj mirne saradnje u tom regionu. Ali, postoje i drugačiji primeri. Poznato je da određene zemlje, pre svega NATO, uključujući Ameriku, uporno pokušavaju da ograniče naše delovanje na Arktiku. Primenjuju različite metode: od sve jače vojne aktivnosti u blizini naših granica do pritiska sankcijama“, rekao je Medvedev.

To predstavlja direktnu pretnju ruskoj nacionalnoj bezbednosti, dodao je on.

Rusija će, kako je istakao Medvedev, braniti svoje pozicije u tom regionu.

„Bez obzira na stalne pokušaje pojedinih zemalja da destabilizuju situaciju na Arktiku, Rusija će, nesumnjivo, braniti svoje pozicije. Za to postoje različiti međunarodni formati, a jedan od njih je Arktički savet, gde će Rusija biti predsedavajuća od 2021. do 2023. godine", rekao je Medvedev.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala