Na zgradu policije u Minsku bačeni molotovljevi kokteli /video/

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije tokom protesta u Minsku
Pripadnici policije tokom protesta u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznate osobe bacile su tri molotovljeva koktela na zgradu policije u Minsku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije.

„Noćas su na Upravu policije Sovjetskog rejona Minska bačeni molotovljevi kokteli. Incident se dogodio danas oko pet sati. U dvorište zgrade bačene su tri flaše sa zapaljivom tečnošću“, navodi se u saopštenju MUP-a na Telegramu.

Kako navodi Ministarstvo, jedna flaša pogodila je službeni autobus, zbog čega se on zapalio i, iako pripadnici policije nisu dozvolili da plamen u potpunosti zahvati vozilo, autobus je ipak oštećen.

Kako je saopštila pres-služba, na mestu događaja radi istražno-operativna grupa, a u toku je identifikacija lica umešanih u incident.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala