Krivokapić: Eksperti u ključnim resorima, a političari moraju da dokažu stručnost

© Sputnik / Nebojša PopovićZdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da nije ostalo još mnogo vremena za formiranje vlade i da bi ona trebalo da bude formirana do 10. ili 11. novembra. Kada je u pitanju odnos Srbije i Crne Gore, Krivokapić je citirao kralja Nikolu, koji je govorio da postoje „dva kralja koji žive u dve srpske države“.

„Nemamo mnogo vremena, trebalo bi da formiramo novu vladu i uhvatimo se u koštac sa novim problemima“, rekao je Krivokapić u onlajn uključenju za Televiziju Prva.

Na pitanje da li će novu Vladu činiti eksperti, on je rekao da je nemoguće u „našem ambijentu formirati potpuno ekspertsku Vladu“, ali i da će političari koji budu bili u njoj morati da pokažu stručnost.

Poslanici u Skupštini Crne Gore. - Sputnik Srbija
Nova vlast u Crnoj Gori krhka kao kineska vaza, ali Milo ima samo dva izlaza /video/

Govoreći o sektoru bezbednosti, Krivokapić je rekao da će predložiti kompetentnog profesionalca da bude ne čelu tog sektora.

Kada je u pitanju Zakon o slobodi veroispovesti, Krivokapić je naveo da želi da ga veže za institucionalno delovanje.

„To znači da će prva aktivnost nove Vlade biti posvećena analizi tog zakona i kako da ga približimo zadovoljstvu svih zainteresovanih strana. Da li će to biti izmena samo spornih članova ili donošenje novog zakona, zavisi od dogovora svih strana“, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li je moguće da nova Vlada povuče priznanje Kosova, Krivokapić je rekao da je „sporazumom koji smo potpisali stavljen moratorijum na tu temu i ljudi koji su ga potpisali treba da se drže svog potpisa“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala