Sveće za Olivera Ivanovića /foto/

Pratite nas
Ispred sedišta Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre 1000 dana ubijen njihov lider Oliver Ivanović, kako prenose kosovski mediji, članovi njegove porodice, prijatelji i poštovaoci večeras su upalili 1.000 sveća, za kako su naveli, isto toliko dana ćutanja kosovskih i međunarodnih institucija.

Prijatelj Olivera Ivanovića, Dejan Nedeljković rekao je da iako nije bilo hiljadu ljudi, upaljeno je hiljadu sveća čime su pokazali da su sa Oliverovom porodicom.

„Oliver će živeti dok god mi živimo ovde, pamtićemo njegovo delo jer smo zahvaljujući njemu večeras ovde i mi na severu Kosova ostali smo da živimo u svojim domovima“, rekao je Nedeljković i naglasio da „Olivera nije bilo kada su se dešavali nemiri u Mitrovici ni Mitrovčana ne bi bilo na ovim prostorima.“

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara sa šest hitaca u leđa ispred sedišta stranke.

Specijalno tužilaštvo u Prištini u decembru 2019. godine podiglo je optužnicu, a u međuvremenu je ona vraćena na ponovni postupak, na osnovu odluke Apelacionog suda.

I ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu građani i pristalice opozicije večeras su, na poziv Udružene opozicije Srbije, upalili 1.000 sveća, preneo je Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala