RFPI: U Emiratima odobrena 3. faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmpula vakcine "Sputnjik V" protiv virusa korona
Ampula vakcine Sputnjik V protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrilo je sprovođenje treće faze kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ u toj zemlji, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

„Klinička ispitivanja vakcine koju je proizveo Naučno-istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije ‘Gamaleja’ u Emiratima se odvija uz podršku ‘Pjurhelt’, vodećeg dobavljača laboratorijskih usluga u toj zemlji“, navode u RFPI.

Ova klinička ispitivanja deo su treće faze ispitivanja paralelno sa ispitivanjima u Rusiji i Belorusij, navode u RFPI.

Rezultati prve i druge faze kliničkih ispitivanja vakcine „Sputnjik V“ objavljeni su u vodećem medicinskom časopisu „Lanset“ i pokazali su da je stabilni humoralni i ćelijski imunitet postignut kod 100 odsto dobrovoljaca bez bilo kakvih neželjenih pojava.

U okviru kliničkih ispitivanja u Emiratima dobrovoljci će biti pod medicinskim nadzorom tokom 90 dana od vakcinacije.

Emirati su pokazali jedan od najnaprednijih pristupa kada je reč o borbi protiv virusa korona u svetu. Zadovoljni smo zbog odobrenja početka ispitivanja i s nestrpljenjem čekamo mogućnost da objavimo o daljem procesu registracije volontera. U okviru treće faze kliničkih ispitivanja u narednim mesecima planiramo ispitivanja i u nekim drugim zemljama. Srećni smo što su Emirati prva država na Bliskom istoku u kojoj će biti sprovedena ta ispitivanja“, rekao je direktor RFPI Kiril Dmitrijev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala