Peskov: Cenimo rad ministara Jermenije i Azerbejdžana i pratimo situaciju u Karabahu

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva visoko ceni samu činjenicu dolaska ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana u Rusiju i posao koji su uradili, uključujući odluku o humanitarnoj pauzi u Nagorno-Karabahu, izjavio je portparo ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Visoko cenimo samu činjenicu dolaska dvojice ministara koji su odgovorili na inicijativu predsednika Putina i došli u Moskvu. Takođe visoko cenimo rad predsednika Putina, Alijeva i premijera Pašinjana“, odgovorio je Peskov na pitanje kako Kremlj ocenjuje rezultate pregovora o Karbahu.

On je naglasio da su rezultat ovog rada višesatni pregovori ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i njegovih kolega iz Jermenije i Azerbejdžana.

„Takođe cenimo razumevanje koje je dogovoreno i odluke o humanitarnoj pauzi koje su postignute na osnovu tih kontakata. Sada vrlo pažljivo pratimo situaciju, vidimo izveštaje sa obe strane o kršenjima, ali smatramo da je realizacija postignutih sporazuma izuzetno važna kako bi se u perspektivi došlo u potpunosti do prestanka borbi i prelaska na političko-diplomatska sredstva u rešavanju ovog sukoba“, istakao je Peskov.

U petak 9. oktobra u Moskvi su održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana. Pregovori su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma. Između ostalog, strane su objavile prekid vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala