Na vežbama „Kavkaz 2020“ prikazan najnoviji ruski višecevni raketni sistem TOS-2

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaVišecevni raketni lanser TOS-2 "Tosočka" na Paradi pobede u Moskvi
Višecevni raketni lanser TOS-2 Tosočka na Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska je na strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2020“ uspešno sprovela eksperiment o borbenoj upotrebi formacija novog tipa, a takođe je prvi put koristila teški višecevni raketni sistem, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Zajedničke akcije posebne desantno-jurišne brigade i avijacije znatno su povećale dinamiku i pritisak za uništavanje neprijatelja“, rekao je on.

Prema rečima ministra, prvi put je tokom borbenih dejstava vazdušno-desantnih snaga padobranom spušteno deset borbenih vozila iz vojno-transportnih letelica.

„Kao deo glavne faze vežbe, ruski vojnici su prvi put koristili najnoviji sistem teškog višecevnog raketnog sistema TOS-2", dodao je Šojgu.

Učesnici vežbi su razradili najefikasnije metode uništavanja „džihad-mobila“, poučeni iskustvom iz Sirije.

Višecevni raketni lanser TOS-2 Tosočka na Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Na vežbama „​​Kavkaz 2020“ prvi put upotrebljen sistem „Tosočka“

Ukupno je na vežbama „Kavkaz-2020“ učestvovalo skoro 79,5 hiljada vojnika, oko 250 tenkova, 450 borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera, 200 artiljerijskih i višecevnih raketnih sistema.

Sergej Šojgu je naglasio da su ispoštovani svi zahtevi Bečkog dokumenta iz 2011. godine o broju vojnika i vojne opreme u vežbama.

Prema njegovim rečima, to su potvrdili inspektori iz Nemačke i Danske, kao i zajedničke misije Nemačke, Rumunije i Francuske, koje su radile prema Ugovoru o otvorenom nebu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala