Moskva proteruje dvojicu bugarskih diplomata

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da proglašava dvoje bugarskih diplomata za persone non grata kao odgovor na proterivanje dvojice ruskih trgovinskih zvaničnika iz Bugarske.
„Bugarski ambasador Atanas Kristin pozvan je 12. oktobra u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručena nota Ministarstva kojom se dvoje zaposlenih u bugarskoj ambasadi u Moskvi proglašavaju za persone non grata“, saopštilo je Ministarstvo.

„Ovaj korak predstavlja recipročnu meru na ničim motivisanu odluku bugarskih vlasti da u septembru ove godine proteraju iz zemlje dvojicu zamenika trgovinskog predstavnika Rusije u Sofiji“, naglašava se u saopštenju.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske saopštilo da proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje zbog sumnje za špijunažu. Sa svoje strane, ambasada Rusije u Sofiji izvestila je da je Bugarska proterala iz zemlje dva predstavnika trgovinske misije, pri čemu nije predstavila dokaze koji bi potvrdili sprovođenje aktivnosti nespojivih sa njihovim statusom.  

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je žaljenje zbog proterivanja diplomata, nazvavši optužbe izmišljenim i najavila recipročne mere Moskve.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala