Obožavao Tompsona i maštao da ubija Srbe: Otkriven identitet mladića koji je napravio haos u Zagrebu

Pratite nas
Policajca ispred zgrade Vlade Hrvatske ranio je Danijel Bezuk star 22 godine, javljaju hrvatski mediji. Mladić, koji je posle napada izvršio samoubistvo, ostavio je poruku na Fejsbuku, koja je kasnije uklonjena. Na istoj mreži svojevremeno je objavljivao Tompsonove pesme, kao i post kako bi voleo da „skida“ Srbe.

On je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao: „Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrednosti bez odgovornosti“, ali je u toku dana objava nestala.

Obožavao Tompsona i maštao da ubija Srbe

Danijel Bezuk, bio je obožavalac muzike Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača i maštao je o ubijanju Srba.

Hina je prenela da je Bezuk ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke Tompsonovih, Škorinih i Kovačevih pesama, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških mašinki.

Na jednom od snimaka testiranja snajperske puške napisao je: „Da sam jedan od njih, da skidam Srbe“.

Na fejsbuk profilu mladića, koji je nakon pucnjave na Markovom trgu izvršio samoubistvo, na naslovnoj strani je fotografija iz filma „Put rata“, reditelja Stivena Spilberga, prenosi Blic.

Bezuk je živio na području Kutine. Nećak je tzv. branitelja iz Vukovara, Zdravka Bezuka, dobrovoljca HOS-a koji je poginuo u Vukovaru. I otac mu je bio branitelj. U policajca je pucao, kako pišu, iz kalašnjikova koji je navodno uzeo ocu, piše Večernji list.

Kako neslužbeno doznaje portal 24sata, mladić se nikad nije lečio zbog nekih psihičkih problema niti je zbog njih tražio lekarsku pomoć. Članovi njegove porodice nisu hteli da razgovaraju i spustili su slušalicu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala