Masovna tuča u izraelskoj vojsci, povređeno 20 vojnika i oficira

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelska vojska
Izraelska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
U bazi za obuku motorizovane pešadijske brigade izraelskih odbrambenih snaga „Givati“ na jugu zemlje došlo je do masovne tuče između pripadnika dve čete, usled čega je 21 osoba povređena.

Prema izraelskim medijima, tuča se dogodila u bazi Har Keren u kojoj su učestvovale desetine vojnika iz brigade „Givati“ i izviđačkog bataljona beduina, prenosi „Mignevs.kom“.

U incidentu je povređena 21 osoba, sedmoro vojnika sa lakšim povredama je prebačeno u bolnicu, ostalima je pružena medicinska pomoć u bazi.

Tuča je izbila zbog svađe koja grupa bi trebalo prva da uđe u kantinu. Jedan vojnik je uzeo mitraljez. Pretučeni su i oficiri koji su pokušali da ih razdvoje.

„Svih ovih godina rada u vojsci nisam video tako sraman događaj“, rekao je jedan od oficira.

Vojna policija pokrenula je istragu o incidentu, uključujući proveru izveštaja o upotrebi oružja tokom borbe.

Pres služba izraelskih odbrambenih snaga saopštila je da je „ovo izuzetan i vrlo ozbiljan incident koji je u suprotnosti normama i vrednostima kojih se vojnici izraelskih odbrambenih snaga moraju pridržavati“. Incident će istražiti i komandant brigade.

Motorizovana pešadijska brigada „Givati“ je elita izraelskih odbrambenih snaga, skoncentrisana u Južnom vojnom okrugu zemlje i učestvuje u brojnim operacijama u pojasu Gaze.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala