Epidemija u Rusiji dostiže vrhunac za najviše 20 dana

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaŽena nosi masku zbog koronavirusa
Žena nosi masku zbog koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija bi mogla da dostigne plato kada je reč o broju obolelih od virusa korona u narednih 10-20 dana, izjavila je zamenica direktora Centralnog naučno-istraživačkog instituta za epidemiologiju Državne agencije za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) Natalija Pšenična.
„Moguće je da će se to dogoditi u narednih 10-20 dana, jer su mnoge ogrančavajuće mere uvedene već krajem septembra-početkom oktobra“, rekla je ona.

Objasnila je da su Rusi postali disciplinovaniji i savesniji u preduzimanju preventivnih mera i dodala da je deo zaposlenih prebačen na distancioni režim, a da su školarci na produženom raspustu.

Prema rečima sagovornice agencije, trebalo bi da te mere uspore tempo porasta broja obolelih, ali rezultat neće biti primetan odmah budući da kod kovida 19 postoji dug period inkubacije.

Podsetimo, u nedelju je registrovano 13.634 slučaja novoobolelih od virusa korona u Rusiji, čime je premašen vrhunac broja obolelih iz meseca maja. Ukupno se od početka epidemije broj zaraženih u zemlji povećao na 1.298.718 osoba. Preminulo je 22.597 pacijenata, a preko milion se oporavilo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala