Azerbejdžan uputio protestnu notu Crnoj Gori

© Flickr / Alexander GranholmCrnogorska zastava
Crnogorska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalski savez Crne Gore ogradio se od objave fudbalera Andrije Dragojevića, koji je nakon pobede Crne Gore reprezentacije nad Azerbejdžanom na društvenoj mreži Instagram objavio post u kome je pobedu crnogorske reprezentacije posvetio Jermeniji.

Azerbejdžan i Jermenija su danima u ratnim sukobima oko regije Nagorno-Karabah, dok je Dragojević golman jermenskog kluba Alaškert.

Zbog toga je ambasada Azerbejdžana u Crnoj Gori uputila protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore.

"Andrija Dragojević, golman jermenskog kluba Alaškert, nije aktuelni reprezentativac Crne Gore i njegova objava na društvenoj mreži Instagram ne predstavlja zvaničan stav reprezentacije Crne Gore ili Fudbalskog saveza po pitanju aktuelne situacije u regiji Nagorno-Karabah", navodi se u saopštenju FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore ističe da "nije politička organizacija i kroz svoje djelovanje nastoji da promoviše njegovanje zajedničkih vrednosti, a ne onih koje nas razdvajaju u bilo kom smislu.

U tom kontekstu Fudbalski savez Crne Gore izražava nadu da će se sukobi u Nagorno-Karabahu što pre zaustaviti i da će mir ponovo zavladati tim prostorom", navodi se u saopštenju FSCG.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala