Spektakularan snimak: Kad zagrmi srpski Oganj /video/

© Foto : YouTube/ Vecernje novosti Borbena moć samohodnog višecevnog raketnog lansera „Oganj“
 Borbena moć samohodnog višecevnog raketnog lansera „Oganj“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
U okviru združena taktičke vojne vežbe „Sadejstvo 2020“ prikazan je deo sposobnosti jedinica Vojske Srbije, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane sa borbenom grupom iz sastava Kopnene vojske i 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom. Pokazana je i borbena moć samohodnog višecevnog raketnog lansera „Oganj“.

Kako je to izgledalo na jučerašnjoj vežbi pogledajte u sledećem videu:

Vojnoj vežbi na Pešteru prisustvovao je i predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić. Zatim, premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministri Rasim Ljajić i Nebojša Stefanović, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, srpski član Predsedništva BIH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač,predstavnici stranih vojnih misija i drugi.

Na vežbi „Sadejstvo 2020“ učestvovalo je oko 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Vučić je po završetku vojne vežbe Sadejstvo 2020. u više navrata čestitao pripadnicima vojske i njihovim komandantima na onome što su pokazali, a nije mogao da sakrije ni oduševljenje trenutnom opremljenošću Vojske Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala