Naučnici na tragu revolucionarne terapije: Lečenje dijabetesa bez lekova i igle

CC0 / Pixabay/Arek Socha / Dijabetes
Dijabetes - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Lečenje dijabetesa tipa 2 moglo bi da bude moguće bez lekova i igle za insulin. Naučnici su na tragu nove terapije kojom bi se izlaganjem pacijenta statičkom elektricitetu i magnetnom polju uspešno normalizovao nivo šećera i insulinska rezistencija.

Novu, neinvazivnu metodu terapije za dijabetes razrađuju naučnici sa Univerziteta Ajova. Oni su izlaganjem laboratorijskih miševa statičkom elektricitetu i magnetnom polju nekoliko sati dnevno, uspeli da im kontrolišu i normalizuju nivo šećera u krvi.

Dobrovoljno davanje krvi - Sputnik Srbija
Senzori za merenje šećera u krvi za dijabetičare u Srbiji od danas besplatni

„Otkrili smo daljinski upravljač za kontrolu dijabetesa. Izlaganje elektromagnetnom polju tokom kraćeg perioda smanjuje nivo šećera u krvi i normalizuje odgovor tela na insulin. Efekti su dugoročni, pa bi takva terapija mogla da se prima noću tokom spavanja, kako bi nivo šećera bio normalan ceo dan“, kazao je Kalvin Karter, jedan od autora studije koja je objavljena u časopisu „Sel metabolizm“, piše Sajens dejli.

Ovo neočekivano otkriće moglo bi da ima ozbiljan uticaj na način lečenja dijabetičara, naročito pacijenata kojima su trenutni tretmani nepraktični.

Ova studija pokazala je da elektromagnetni uticaj menja balans oksidanata i antioksidanata u jetri, te na taj način poboljšava odgovor tela na lučenje insulina. Sve to zahvaljujući molekulu koji se ponaša kao „magnetna antena“.

Naučnci su do ovog otkrića došli sasvim slučajno. Jedan od učesnika studije, doktorand Suni Huang, trebalo je da vežba vađenje krvi iz miševa i merenje nivoa šećera. Karter mu je za to dao miševe koje je prethodno izlagao elektromagnetnom zračenju u drugom eksperimentu, kojim je ispitivao njegov uticaj na ponašanje životinja.

Mleko i bademi - Sputnik Srbija
Naučnici: Mleko za lečenje raka i dijabetesa

„Nalazi su bili veoma čudni, jer je normalno da laboratorijski miševi imaju visok nivo šećera u krvi i dijabetes tip 2, budući da imaju genetsku predispoziciju za pojavu ove bolesti. Međutim, svi miševi koji su bili izlagani elektromagnetnom zračenju imali su normalan nivo šećera u krvi“, kaže Huang.

Usledilo je istraživanje koje je pokazalo da kombinovano izlaganje statičkom električnom i magnetnom polju redukuju nivo šećera u krvi. Uočeno je i da izlaganje elektromagnetnom polju, koje je jače od Zemljinog oko 100 puta, za tri dana dovodi do normalizacije nivoa šećera u krvi.

Ovaj tim namerava da nastavi ispitivanja na većim životinjama, a nadaju se mogućnosti da bi njihovo otkriće moglo da bude ispitano i na ljudima, budući da do sada nije bilo negativnih efekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala