Jerevan: Potpunog primirja nema, Turska i dalje podržava Baku

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaJerevan: Potpunog primirja nema, Turska i dalje podržava Baku
Jerevan: Potpunog primirja nema, Turska i dalje podržava Baku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska od samog početka sukoba u Nagorno-Karabahu podržava Azerbejdžan, a sada podržava i pokušaje Bakua da osujeti dogovor o primirju, napisala je na svojoj Fejsbuk stranici portparolka jermenskog Ministarstva spoljnih poslova Ana Nagdaljan.

Ona je tim rečima reagovala na ranije danas objavljeno saopštenje turskog Ministarstva spoljnih poslova u kojem je zvanična Ankara osudila to što su jermenske snage otvarale vatru na azerbejdžanski grad Gandža, izvan zone konflikta, što je inače u Jerevanu demantovano.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je grad Gandža bio je meta raketnog napada sa teritorije Jermenije, i da je poginulo devet civila a 35 ranjeno.

Azerbejdžanski ministar spoljnih poslova Džejhun Bajramov je obavestio ruskog koopredsednika Minske grupe Igora Popova o tome da su i pored dogovora o prekidu vatre iz humanitarnih razloga jermenske snage nastavile da namerno ciljaju civilne objekte i građane u Azerbejdžanu.

Predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan je rekao da na nekim delovima fronta jeste relativno mirno ali da protivnička strana ne poštuje primirje u potpunosti.

On je naveo da su azerbejdžanske snage preduzele napade u severnom i južnom pravcu linije razdvajanja, uz upotrebu raketa i oklopnih vozila.

Na obe lokacije je njihov napad odbijen, rekao je on.

Uništena su dva azerbejdžanska oklopna vozila a tokom dana oboren je i jedan dron.

Ovanisjan je naglasio da turska vojska i dalje rukovodi akcijama azerbejdžanskih vazdušnih snaga.

„Konkretno, uz podršku turskih lovaca F-16 bespilotne letelice turske i izraelske proizvodnje su izvodile napade na infrastrukturne objekte i naše oružane snage“, rekao je Ovanisjan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala