Ajnštajnova metoda koja povećava inteligenciju i razrešava mnoge probleme

CC0 / piksabej / Visok koeficijent nije preduslov za uspeh u životu, ali uopšte nije loše kada je visok
Visok koeficijent nije preduslov za uspeh u životu, ali uopšte nije loše kada je visok - Sputnik Srbija
Pratite nas
U današnjem modernom svetu, naš mozak je konstantno pod uticajem i stalno vrši razmatranja i razmišljanja, bez odmora. Jedini pravi trenutak kada se naš mozak odmara jeste kada spavamo. Metoda slavnog naučnika pomoći će vam da moždane funkcije iskoristite na najbolji način.

Čak i kada pravimo pauze i tada opterećujemo naš um jer verovatno gledamo televiziju, u telefon i slično. Albert Ajnštajn je pre više od pola veka otkrio metodu koja povećava inteligenciju i koja će vam pomoći da razrešite mnoge probleme.

Potrebno je da u toku dana izdvojite period od dva sata kada nećete raditi bukvalno ništa. Kada kažemo ništa, onda to i mislimo. Nije dozvoljeno nikako korišćenje uređaja, gledanje TV-a, pričanje telefonom, čak ni kontakt sa ljudima. Smete da ležite, sedite i šetate se, ali morate biti sami sa vašim mislima i ne smete utonuti u san, prenosi Magazin Novosti.

Ajnštajn je tvrdio da u takvim trenucima prelazi u posebno stanje koje dovodi do neočekivanih razmišljanja i ideja. Bez ikakvih drugih uticaja, vaše misli počeće da lutaju i pitanje je gde ćete odlutati.

"To je kao putovanje u nepoznato i nikada ne znate gde će vas vaš um povesti i šta ćete zajedno sa njim otkriti",  govorio je Ajnštajn i rekao da je mnoge teorije i teoreme otkrio upravo na ovaj način.

Ako želite da budete produktivniji, da dođete do novih inspiracija i ideja, onda je ova metoda koja će vam verovatno pomoći da do toga dođete.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala