Vučić: Ovo je vežba kakvu nismo imali ni u vreme velike JNA

Pratite nas
Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalnost, spremna, sposobna i obučena da sačuva i njih i našu zemlju, ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon vojne vežbe "Sadejstvo 2020" na Pešteru.

"Snažimo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe", naglasio je Vučić.

On je zahvalio i čestitao svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na današnjoj vežbi, koju, kako je istakao, u mnogim detaljima nismo mogli da imamo ni u vreme velike JNA.

"Helikopterski desant na malom prostoru... U dva reda sa tenkovima koji gađaju bojevom municijom jedni preko drugih... To su neke od stvari koje nikad nismo uradili", rekao je Vučić.
Združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem Vojske Srbije „Sadejstvo 2020“ - Sputnik Srbija
Više od dve hiljade vojnika na najvećoj vežbi srpskog ratnog vazduhoplovstva /foto/

Dodao je da je ovo prvi put da su svi vazduhoplovi Vojske Srbije naoružani, raketama vazduh-vazduh ili vazduh - zemlja, topovima, preneo je Tanjug.

Ne bi bilo fer da otkrijem o kom projektu je reč

Vučić nije danas želeo da otkrije koji je to projekat u regionu, koji konkuriše za sredstva iz paketa pomoći EU, uperen direktno protiv interesa Srbije, navodeći da to ne bi bilo fer.

Vučić je u četvrtak evropskom komesaru Oliveru Varheiju, tokom njegove posete Beogradu, ukazao na takav projekat, ali tada na pres-konferenciji nije precizirao o čemu je reč.

Vučić ni danas nije hteo da kaže o kojem projektu je reč, zato što, kaže, kao fer čovek neće da krši dogovor i iznosi u javnost detalje.

"Rekao sam to komesaru Varheiju, verujem da smo postupili ispravno i najbolju stvar i da je to dovoljno", rekao je Vučić, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala