Uoči primirja: Intenzivne borbe na Karabahu

© SputnikKarabaški vojnici u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu
Karabaški vojnici u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U toku noći su vođene intenzivne borbe na liniji razdvajanja u Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. Raketiran
„Od podne 9. oktobra do jutra 10. oktobra na celoj dužini fronta vođene su borbe različitog intenziteta“, saopštila je pres-služba vojnog resora, dodavši da je jermenska vojska raketirala selo Gadrut.

Kako se navodi, tokom ofanzive azerbejdžanske vojske od 27. septembra do danas bilo je uništeno ili onesposobljeno: 13 tenkova, 4 sistema „Grad“, 6 haubica D-20 i D-30, 3 samohodna artiljerijska oruđa 2S3 „Akacija“, 2 protivvazdušna sistema M55 „Zastava“, 2 radara kao i veliki broj žive sile.

Da druge strane, ministarstvo odbrane Jermenije je saopštilo da je Baku iskoristio dron tokom napada na jedan rejon Karabaha.

Ombucman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan saopštio je jutros, nakon što su se čule sirene za uzbunu, da je Stepanakert jutros raketiran.

Podsetimo, šefovi diplomatija Azerbejdžana i Jermenije, Zograb Mnacakanjan, Džejhun Bajramov, usvojili su rano jutros u Moskvi zajedničku izjavu u kojoj su prihvatili prekid vatre u Karabahu danas od 12.00. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala