Rusko vozilo „Malva“ protiv nuklearnog napada /video/

© CNII "Burevestnik"Samohodno vozilo Malva
Samohodno vozilo Malva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko samohodno artiljerijsko vozilo na točkovima „Malva“ može da spreči nuklearni napad protivnika, saopštio je Centralni naučno-istraživački institut (CNII) „Burevesnjik“ (koncern „Uralvagonzavoda“, korporacija „Rosteh“).

Vozilo je predviđeno za borbu protiv oklopnih vozila, artiljerije, sredstava protivvazdušne odbrane, motorizovane pešadije i uništavanja različitih struktura i utvrđenja.

„Malva“ je opremljena haubicom od 152 milimetara, koja ima maksimalan domet 24.500 metara. Njena brzina paljbe je velika za sistem tog tipa i dostiže sedam metaka u minuti, dok šaržer ima 30 metaka.

Vozilo ima vertikalne uglove navođenja od minus tri do +70 stepeni i horizontalne uglove navođenja od +/- 30 stepeni. Ukupna masa je 32.000 kilograma.

Samohodno vozilo ima četvoroosovinsku šasiju Brjanske fabrike automobila. Prve informacije o razvoju vozila su se pojavile pre godinu dana i već je dobilo visoke ocene inostranih specijalista.

Ova vozila su sve popularnija u različitim državama, u nekim čak imaju prednost nad vozilima na gusenicama. Na primer, francuska vojska ima 155 milimetarski „Cezar“ i nisu modernizovali stari „AUF1“ iz sedamdesetih godina, koji je napravljen na osnovu tenka „AMH-30“.

Većina država paralelno razvija različite tipove vozila, na primer u Kini se mogu videti PLZ-05 i PLS-181 (6x6). U Rusiji je napravljeno nekoliko varijanti gusenične „Koalicije“ i nekoliko varijanti „automobilskih“ oruđa, koji su trenutno u fazi ispitivanja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala