Nadal otkriva svoje adute protiv Novaka za finale

© AP Photo / Alfredo FalconeRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Španski as je 13. put u karijeri došao do finala Rolan Garosa, na kome je prvi put pobedio 2005, a koji je od tada osvojio 12 puta. U polufinalu je savladao Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6). U finalu ga čeka Srbin Novak Đoković protiv koga će kaže morati da igra na najvišem nivou.

„Od njega sam izgubio pre nekoliko sedmica u Rimu, Dijego je u senzacionalnoj formi i znao sam da će biti teško. Veoma sam zadovoljan, igrao sam pametno, tražio rešenje konstantno, neutralisao ga“, rekao je Nadal.

Kada je saznao da igra sa Đokovićem, Rafa je bio realan:

„Ne mogu da znam šta će da se dogodi. Znam da igram sa Novakom i da je on najteži mogući protivnik. Moram da igram na najvišem nivou. Ako ne budem igrao najbolji tenis, situacija će biti teška. Ovakva igra neće biti dovoljna. Moram da napravim još korak napred, to je ono što želim“, kazao je Nadal.

Uslovi za igru u Parizu su neobični, prvi put se igra u jesen....

„Od prvog dana govorim da ovi uslovi nisu savršeni. Moji udarci su drugačiji, loptica ne odskače, moji udarci nisu tako produktivni. Ali, dajem sve od sebe, tražim put kako da igram najbolje i kako da sebi stvorim šansu da budem uspešan“, rekao je Španac.

Plasman u finale je, kazao je, veliki uspeh.

„U Parizu uvek igram pod pritiskom da je sve osim titule loš rezultat. Tako ljudi razmišljaju nakon velikih uspeha koje sam imao. Ovo finale mi znači mnogo, jer je ostvareno u teškoj godini. Ovo je moj drugi turnir nakon velike pauze i zato je finale velika stvar“, rekao je Nadal, prenose „Vijesti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala