Maestro! Kako je izgledao Lavrov nakon 11-časovnih pregovora o Karabahu /foto/

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Jermenije i Azerbejdžana o Nagorno-Karabahu trajao je skoro 11 časova, do posle ponoći. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavila je na Fejsbuku fotografiju svog šefa Sergeja Lavrova nakon pregovora.
„Viđala sam Sergeja Lavrova u različitim izdanjima. Mislila sam da ga poznajem. Ispostavilo se da sam ga tek danas upoznala. Tokom 11 časova pregovaračkog maratona. Maestro“, napisala je Zaharova u opisu fotografije.

Osmeh na licu legendarnog ruskog ministra, pokazuje zadovoljstvo rezultatima naporne večeri.

Sastanak ministara je počeo u 16.30 časova po moskovskom vremenu. Šef ruske diplomatije je nakon završenih pregovora pročitao novinarima zajedničko saopštenje Bakua, Jerevana i Moskve.

Sastanak je održan u „zatvorenom formatu“. Baku i Jerevan su se složili o prekidu vatre u Karabahu od podneva 10. oktobra. Konkretni parametri režima prekida vatre u Karabahu biće posebno dogovoreni. Strane su potvrdile nepromenljivost formata pregovaračkog procesa. Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmenu zarobljenika i tela ubijenih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala