Lukašenko se sastao sa uhapšenim liderima opozicije /foto, video/

© Foto : BelTA / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sastao se u istražnom pritvoru sa bivšim predsedničkim kandidatom na izborima Viktorom Babarikom i članovima opozicionog Koordinacionog saveta, navodi se na kanalu predsednika na Telegramu.

Beloruski predsednik u subotu je posetio istražni zatvor, gde se nalaze uhapšeni Babariko i drugi optuženi za krivična dela pokrenuta u predizbornom periodu i nakon predsedničke kampanje. Sudeći po objavljenoj fotografiji, na sastanku sa predsednikom bili su Viktor Babariko i njegov sin Eduard, Lilija Vlasova, Jurij Voskresenski, Vitalij Škljarov. Ukupno – 11 osoba.

Sastanak je trajao četiri i po sata. Sve to vreme učesnici su razgovarali o ustavnoj reformi.

„Ne može se ustav napisati na ulici“, rekao je Lukašenko obraćajući se članovima Koordinacionog saveta i zajedničkog štaba.

Detaljniji sadržaj razgovora ostaje nepoznat.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala