Krivokapić: Ja nisam bunar želja

© Sputnik / Nikola BižićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatar za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da je njegov lični stav da u donošenju Zakona o slobodi veroispovesti nije bilo dobre namere, pa da zato u celosti nije dobar. „Ja nisam bunar želja“, dodao je govoreći o pregovorima o formiranju nove vlade.

„To što Zakon o slobodi veroispovesti u celosti nije dobar, ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije“, rekao je Krivokapić na TV Vijesti, a upitan da li je neophodna promena zakona u celini, dodao da treba dopustiti struci da nađe najbolje rešenje, prenosi Tanjug.

Krivokapić je rekao i da smatra da Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čoveka.

On je najavio i da ima „čvrsto rešenje“ kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje vlade, sa kojim su svi upoznati, i da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriterijumi.

„Ja nisam bunar želja“, rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala