Jermenija i Azerbejdžan međusobno se optužuju za kršenje primirja u Nagorno-Karabahu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaStambene zgrade uništene u granatiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu
Stambene zgrade uništene u granatiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenija i Azerbejdžan međusobno se optužuju za kršenje primirja u Nagorno-Karabahu, koje je stupilo na snagu danas u podne, u skladu sa sporazumom koji su Baku i Jerevan postigli na jučerašnjem sastanku u Moskvi.
„Ignorišući humanitarno primirje, koje je objavljeno 10. oktobra u 12.00, azerbejdžanske jedinice su u 12.05 časova napale područje 'Karahambejli'. Jedinice armije odbrane Nagorno-Karabaha preduzimaju odgovarajuće mere za suzbijanje neprijateljskog napada“, napisala je portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan na Fejsbuku.

Nešto kasnije je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo da jermenska vojska gađa gradove Terter i Agdam na liniji dodira u Karabahu.

„Terter i Agdam su na udaru protivnika“, navodi se u saopštenju azerbejdžanske vojske.

U Nagorno-Karabahu u 12.00 po lokalnom vremenu (10.00 po srednjoevropskom) stupio je na snagu režim prekida vatre u skladu sa dogovorom, postignutim na jučerašnjem sastanku u Moskvi.

Na liniji razdvajanja u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu tokom noći su vođene intenzivne borbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. 

Podsetimo, šefovi diplomatija Azerbejdžana i Jermenije, Zograb Mnacakanjan, Džejhun Bajramov, usvojili su rano jutros u Moskvi zajedničku izjavu u kojoj su prihvatili prekid vatre u Karabahu danas od 12.00. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala