Dve eksplozije u centru glavnog grada Karabaha, Jerevan optužio Baku za narušavanje primirja

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaDim se vije nakog granatiranja Stepanakerta u Nagorno-Karabahu od strane azerbejdžanskih Oružanih snaga
Dim se vije nakog granatiranja Stepanakerta u Nagorno-Karabahu od strane azerbejdžanskih Oružanih snaga - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru glavnog grada nepriznatog Nagorno-Karabaha, Stepanakertu, čule su se dve eksplozije, javlja dopisnik Sputnjika.

Prema jednoj od verzija, reč je o granatama koje neutrališu deminer, međutim, u gradu su se odmah oglasile dve sirene za vazdušni napad – na različitim krajevima grada.

Kasnije je ombudsman Karbaha saopštio da su na Stepanakert ispaljene dve rakete.

Portparol predsednika Karabaha Vagram Pogosjan izjavio je da je novo granatiranje Stepanakerta – nepoštovanje rezultata pregovora u Moskvi.

Ranije su u centru Stepanakerta počeli da rade demineri, koji uklanjaju neeksplodirane granate.

Pogosjan je dodao da su u ovom trenutku naselja Martuni, Šuši i druge velike seoske opštine Karabaha pod raketnim napadom.

​Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U petak su u Moskvi održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su završeni usvajanjem sporazuma o prekidu vatre.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala