Baku: Oružane snage Jermenije granatiraju grad Terter u Karabahu; Jerevan demantuje

© UMIT BEKTASOružane snage Azerbejdžana granatiraju grad Terter u Nagorno-Karabahu
Oružane snage Azerbejdžana granatiraju grad Terter u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da Oružane snage Jermenije granatiraju grad Terter na liniji dodira u Karabahu.
„Oružane snage Jermenije, grubo kršeći humanitarni prekid vatre, 10. oktobra sa početkom u 22.30 (20.30 po srednjoevropskom vremenu) pucaju iz artiljerijskog oruđa na grad Terter“, navodi se u saopštenju pres-službe Ministarstva.

Međutim, portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan demantovala je tvrdnje Bakua o granatiranju Tertera, rekavši da Azerbejdžan ovim dezinformacijama priprema teren za napad na Stepanakert.

„Ovo je još jedna laž. Azerbejdžanska strana na taj način priprema propagandni teren za novi napad na Stepanakert“, izjavila je Stepanjanova za Sputnjik.

Baku i Jerevan su se na pregovorima u Moskvi u noći između petka i subote dogovorili o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu od podneva 10. oktobra. Ministri spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana stigli su u petak u Moskvu na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina. Pregovori su trajali više od 10 sati.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala