Armija Karabaha likvidira azerbejdžanske diverzante, na ostalim frontovima mirno

© REUTERS / AZIZ KARIMOVDim nakon granatiranja grada Terter tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Dim nakon granatiranja grada Terter tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Armija odbrane Nagorno-Karabaha sprovodi operaciju opkoljavanja i likvidacije diverzantske grupe Oružanih snaga Azerbejdžana, koja je pokušala da se probije do grada Gadrut, saopštilo je Ministarstvo odbrane nepriznatog Nagorno-Karabaha.
„Pre stupanja na snagu humanitarnog primirja, azerbejdžanska diverzantska izviđačka grupa pokušala je da se probije u pravcu Gadruta. Već treći sat traje operacija blokade i likvidacije infiltrirane grupe“, saopštila je vojska Karabaha.

Ističe se da je na ostalim delovima linije dodira relativno mirna situacija.

Ministarstvo odbrane nepriznatog Nagorno-Karabaha smatra da su akcije azerbejdžanske strane „očigledno diktirane željom da dokažu da je istinita izjava predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva da je Gadrut okupiran“.

Sa svoje strane, pomoćnik predsednika Azerbejdžana Hikmet Gadžijev je izjavio da oružane snage Jermenije nastavljaju da napadaju položaje Azerbejdžana i civile na liniji dodira u Nagorno-Karabahu nakon stupanja na snagu režima prekida vatre.

„To govori o dvoličnosti Jermenije. Oružane snage Azerbejdžana odgovaraju na provokacije“, rekao je Gadžijev.

Podsetimo, u Nagorno-Karabahu u 12.00 po lokalnom vremenu (10.00 po srednjoevropskom) stupio je na snagu režim prekida vatre u skladu sa dogovorom, postignutim na jučerašnjem sastanku u Moskvi. Konkretni parametri režima prekida vatre u Karabahu biće posebno dogovoreni. Strane su potvrdile nepromenljivost formata pregovaračkog procesa. Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmenu zarobljenika i tela ubijenih. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala