AP: Rusija i SAD postigle dogovor o kontroli nuklearnog naoružanja

© AP Photo / William Collette/U.S. Air Force via AP)SAD testiraju nuklearno oružje
SAD testiraju nuklearno oružje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva i Vašington su uspeli na pregovorima da postignu „principijalni dogovor“ o kontroli nuklearnog naoružanja, javljaju mediji pozivajući se na neimenovane izvore koji su poznati sa tokom pregovora.

U ovom trenutku se ne zna da li je planirano produženje Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) ili će biti zaključen novi sporazum, javlja AP.

Međutim, prema podacima izvora, sporazum može biti zaključen pre američkih predsedničkih izbora. Preliminarni pristanak na to dali su predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp.

Pritom, kako se naglašava, strane za sada nisu uspele da dogovore neke detalje. Nova runda pregovora bi mogla biti održana naredne nedelje. Američka strana bi mogla da pooštri uslove sporazuma, ako on ne bude postignut do 3. novembra, saopštili su neimenovani izvori.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je, govoreći u Generalnoj skupštini UN izjavio da treba operativno rešiti pitanje produženja sporazuma koji ističe u februaru naredne godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala