Američki mediji ukazali na „nedopustivu glupost“ Amerike u odnosu sa Rusijom

© AP Photo / John LocherReplika Statue Slobode sa zaštitnom maskom ispred kazina i hotela Njujork, Njujork u Las Vegasu tokom pandemije virusa korona
Replika Statue Slobode sa zaštitnom maskom ispred kazina i hotela Njujork, Njujork u Las Vegasu tokom pandemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Podržavanje „neprijateljske“ antiruske politike je nedopustiva glupost za Ameriku, piše časopis „Amerikan konservativ“.
„Danas Amerika ne može dozvoliti sebi takvu glupost. Ako budemo žigosali one koji se zalažu za manje neprijateljsku strategiju prema Moskvi, ako ih budemo nazivali marionetama, izdajicama i 'ruskim agentima', nećemo dobiti razumnu politiku“, smatraju autori članka.

Kako se navodi, Vašington bi trebalo da preispita svoju spoljnu politiku, jer je savremena „paranoja“ vezana za Moskvu u stanju da dovede do ponovnog oživljavanja makartizma – pokreta, koji se pojavio četrdesetih godina prošlog veka u SAD, a čiji je osnovni zadatak bio „čišćenje“ društva od navodnih komunista.

Autori ističu da se odnosi ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Donalda Trampa ne mogu jednoznačno okarakterisati, a izjave o „zaveri“ Trampa i Moskve je mit „koji nikada neće nestati“.

Pored toga, u članku se navodi da je za Vašington najkorisnije da odustane od paranoje i poboljša odnose sa jednim od najvećih međunarodnih geopolitičkih igrača.

Prošle sedmice je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da američka strana pokušava da realizuje „sveobuhvatno obuzdavanje“, dok je Rusija napravila niz pozitivnih koraka, koji pokazuju spremnost da sarađuje sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala