Raste broj zaraženih: Još 173 slučaja virusa korona, jedna osoba preminula

© Tanjug / ZORAN ZESTICKovid bolnica KBC Dragiša Mišović
Kovid bolnica KBC Dragiša Mišović - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji su, u poslednja 24 sata, potvrđena još 173 slučaja virusa korona, a jedna osoba je preminula.

Prema najnovijim podacima, na respiratorima je 21 pacijent.

Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 6.933 osobe.

Hospitalizovan je 301 pacijent. Broj preminulih od posledica virusa korona povećan je na 761.

Najveći broj obolelih u starosnoj grupi od 20 do 40 godina

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je najveći broj zaraženih u starosnoj dobi između 20 i 40 godina, odnosno čak 40 odsto mladih i radno sposobnih.

„Oboljevaju i starije uzrasne grupe i to one koje su radno aktivne. Epidemiološki podaci su pokazali da, kada je reč o grupi starijih od 60 i 65 godina, uglavnom se radilo o porodičnom kontaktu sa mlađom osobom iz porodice koja je bila inficirana“, navela je ona.

Kisić Tepavčevićeva je, na konferenciji za novinare Kriznog štaba, rekla da je od početka školske godine virus korona potvrđen kod 98 učenika — 61 u osnovnim školama, a u srednjim 37.

Ona je ukazala da se vidi trend porasta broja zaraženih, ali da ga ne prati značajan porast hospitalizacija, niti porast broja ljudi na respiratorima.

„Međutim, ipak nas sve zabrinjava porast broja osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo infekcije“, istakla je Darija Kisić Tepavčević.

Podsetimo, broj zaraženih u Srbiji, posebno u Beogradu, raste od prošle nedelje. Na snazi je nova mera — svi ugostiteljski objekti i radnje rade samo do 23 sata, uključujući i one sa baštama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala