NATO o obaveštajnim službama u Crnoj Gori: Ko god je na vlasti kriterijume mora da zadovoljava

© AP Photo / Francois LenoirGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
NATO ima standarde i procedure koji osiguravaju da svi oni koji rade sa klasifikovanom podacima u NATO moraju da zadovolje njegove standarde, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i dodao da je to urađeno na siguran i pouzdan način i u Crnoj Gori.

Na pitanje RTCG da li je za NATO prihvatljivo da predstavnici prosrpskih partija budu na čelu obaveštajnih službi, Stoltenberg je kazao da sigurnosni kriterijum moraju biti zadovoljeni ko god bio na vlasti.

„NATO radi sve da sigurnosni kriterijumi budu zadovoljeni i to važi za sve, pa i u Crnoj Gori ko god bio na vlasti, zato što je to zahtev koji sve zemlje moraju da zadovolje“, rekao je Stoltenberg, prenosi Tanjug.

Poručio je i da je upoznat sa izazovima sa kojima se suočava Crna Gora.

„Vidimo da je u izbornoj kampanji bilo dezinformacija i pokušaja hibridnih pretnji protiv Crne Gore kao i pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na prošlim izborima. To je razlog zašto NATO radi zajedno sa Crnom Gorom i saveznicima kako bi se izborili sa pretnjama i sajber napadima i nastavićemo da radimo sa Crnom Gorom“, rekao je Stoltenberg tokom zajedničke pres konferencije sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Sve vesti
0