U granatiranju grada u Karabahu ranjen novinar, lekari se bore za njegov život

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaCrkva Svetog Hrista Spasitelja razrušena u granatiranju grada Šuši u Nagorno-Karabahu
Crkva Svetog Hrista Spasitelja razrušena u granatiranju grada Šuši u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski bloger Jurij Kotenok ranjen je u granatiranju grada Šuši u Karabahu, lekari se bore za njegov život, izjavili su Sputnjiku u zvaničnom pres-centru nepriznate Republike Nagorno-Karabah.
„Ruski bloger i ratni dopisnik Jurij Kotenok je ranjen. On je u teškom stanju, lekari se bore za njegov život“, saopštili su u pres-centri. Zajedno sa Kotenokom ranjeni su još jedan novinar i njihov pratilac, takođe Rus, ali su njihove povrede bile lakše.

Kasnije je Ministarstvo spoljnih poslova nepriznate Republike Nagorno-Karabah saopštilo da je stanje jednog od državljana Rusije ranjenog u Šušiju ocenjeno kao izuzetno teško, a druge dvojice – srednje težine.

„Stanje Jurija Kotenka ocenjeno je kao izuzetno teško i nestabilno. Stanje Levona Arzanova i Hranta Badaljana je srednje težine. Njihovi životi nisu u opasnosti“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

​Ranije je predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan potvrdio da je tokom ponovnog napada na crkvu u Šuši ranjen jedan strani novinar koji je prebačen u bolnicu.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova. Turska je izjavila da će Azerbejdžanu pružiti svaku pomoć, kako na bojnom polju, tako i za pregovaračkim stolom.

Pročitajte još: 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala