Rusija: Navaljni je samo povod za uvođenje sankcija koje su se odavno pripremale

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaRuski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će odgovoriti na moguće sankcije Evropske unije protiv Rusije zbog slučaja sa Aleksejom Navaljnim, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, istakavši da je incident sa Navaljnim samo povod za moguće uvođenje sankcija Rusiji.
„Sankcije, stop-liste, ograničavajuće mere, uvek u međunarodnim odnosima dovode do jednog – recipročnih mera, simetričnih, paralelnih ili sličnih, nevažno. Ali recipročne mere su stvarnost međunarodnih odnosa. Pitanje je šta žele time da postignu, šta je cilj? Saznati istinu, razjasniti slučaj? Ako je to cilj, zašto se onda uvode sankcije?“, istakla je Zaharova, odgovarajući na pitanje da li će Moskva odgovoriti ako Berlin, Pariz i druge zemlje uvedu Rusiji sankcije zbog incidenta sa Navaljnim.

Kako je rekla, slučaj sa Navaljnim je samo poslužio kao povod za uvođenje sankcija.

„Neophodno je utvrditi šta je realnost. Po našem mišljenju, to je druga situacija – sankcije su se već razrađivale negde u dubini kada je, očigledno, biološki sat Zapada otkucao uvođenje novih sankcija protiv naše zemlje, bio je potreban povod, motiv, neka priča“, objasnila je Zaharova.

Prema njenim rečima, nema nikakvih dokaza o tome da je Rusija umešana u incident sa Navaljnim.

„Ne postoji ništa što bi se moglo predstaviti svetskoj zajednici, ne govorim konkretno o ruskoj strani, u vidu dokaza, oni prosto ne postoje. O njima samo govore i predlažu da im se poveruje na reč“, zaključila je Zaharova, prenosi televizija „Dožd“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala