Rusija na najvišem nivou pokušava da okonča konflikt u Karabahu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaBolton: Tramp namerno kasnio na samit s Putinom;Kremlj: Putin nikad nikog ne čeka
Bolton: Tramp namerno kasnio na samit s Putinom;Kremlj: Putin nikad nikog ne čeka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako bi situacija u Nagorno-Karabahu bila regulisana, Rusija vodi dijalog na najrazličitijim nivoima, uključujući na najvišem, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Nastavlja se dijalog na najrazličitijim nivoima, uključujući najviši. Ne mogu reći više“, rekao je on novinarima, dodavši da je situacija u zemlji haotična.

Peskov je istakao da se za sada ne razmatra trilateralni sastanak predsednika Rusije, Jermenije i Azerbejdžana, Vladimira Putina, Armena Sarkisjana i Ilhama Alijeva o rešavanju konflikta u Karabahu.

„Bilo koji kontakti koji mogu pomoći u rešavanju situacije i izlasku iz faze direktne oružane konfrontacije mogu samo da se pozdrave“, izjavio je on. Odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti sastanka lidera Rusije, Jermenije i Azerbejdžana, rekao je da se trenutno o tome ne razgovara.
Pogled na Jerevan - Sputnik Srbija
Predsednik Jermenije: Nadam se da će napori Rusije omogućiti da se zaustavi krvoproliće u Karabahu

Kako je rekao, Putin će nastaviti redovan dijalog sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom, ali sastanak sa jermenskim ministrom spoljnih poslova Zograbom Mnacakanjanom, koji stiže u Rusiju, za sada nije planiran.

„U ovom trenutku se taj sastanak ne planira. Znate da Mnacakanjan ima bliski dijalog sa svojim ruskim kolegom Lavrovom, kao i da Putin redovno razgovara telefonom sa Pašinjanom. Taj dijalog će se nastaviti. Prema tome, u ovom trenutku tog sastanka nema u rasporedu“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje da li je planiran sastanak Putina i Mnacakanjana.

Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da se očekuje da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov 12. oktobra pregovarati sa svojim jermenskim kolegom Zograbom Mnacakanjanom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala