Predsednik Kirgizije se pojavio, spreman da razgovara o impičmentu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaSoronbaj Ženbekov
Soronbaj Ženbekov  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Kirgizije Soronbaj Ženbekov razgovarao je sa novim predsednikom skupštine o impičmentu“, saopštila je Sputnjiku portparolka šefa države Tolgonaj Stamalijeva.
„Tokom razgovora dotakli su se pitanja impičmenta o čemu je bilo reči u parlamentu i predsednik je naglasio da je za njega sada najvažniji zadatak -  vratiti situaciju u pravnu ravan. Nakon toga, on je spreman da razgovara o svim pitanjima, nastalim zbog situacije u zemlji“, naglasila je portparolka predsednika države.

Šef države je tokom razgovora naglasio da predsednik i parlament imaju legitimitet i da on smatra važnim da se organizuje sastanak sa predsednikom skupštine kako bi se razmotrile opcije stabilizacije situacije.

Razgovor je obavljen na zahtev samog predsednika.

Ranije je bilo saopšteno da je predsednik nestao. Niko ne zna gde se on tačno nalazi. Njegova portparolka je saopštila da je on u Biškeku, ali niko ne zna gde tačno.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da u Moskvi ne razmatraju pitanje davanja azila predsedniku Kirgizije.

Podsetimo, pod pritiskom više hiljada demonstranata vlada u Kirgiziji podnela je ostavku, a Centralna izborna komisija poništila rezultate parlamentarnih izbora u zemlji. Tokom noći parlament nije uspeo da obezbedi kvorum za zasedanje što je dovelo do vakuuma u vlasti u Kirgiziji. Snage bezbednosti Kirgizije zatražile su danas da sve političke stranke sednu da razgovaraju i obnove vladavinu zakona, saopštio je Državni odbor za nacionalnu bezbednost

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala