Plakati za predstave JDP iz Beograda osvanuli usred Moskve

© Foto : Arhiva Mirka IlićaPlakati Mirka Ilića za predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Moskvi
Plakati Mirka Ilića za predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Plakati koje je za predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta uradio proslavljeni dizajner Mirko Ilić našli su se u knjizi „Making Posters” američkih autora Skota Leseroua i Natalije Delgado, a deo su i postavke 14. Međunarodnog bijenala grafičkog dizajna „Zlatna pčela” u Moskvi.

Na bijenalu, koje je u toku u Moskvi, među radovima iz celog sveta, našli su se plakati koje je Ilić radio za najnovije produkcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Mamu mu jebem ko je prvi počeo” i „Putujuće pozorište Šopalović”.

U najnovijoj knjizi svetski poznatih i višestruko nagrađivanih dizajnera Skota Leseroua i Natalije Delgado predstavljeni su plakati za predstave „Vrat od stakla”, „Lorencačo”, „Natan Mudri”, „Selestina” i „Ujka Vanja”.

© Foto : Arhiva Mirka IlićaPlakat za predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" na bijenalu u Moskvi
Plakati za predstave JDP iz Beograda osvanuli usred Moskve - Sputnik Srbija
Plakat za predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" na bijenalu u Moskvi

Fokus knjige je na konceptu u dizajnu i vodi čitaoce kroz planiranje, analizu i kreiranje plakata koji privlače pažnju gledalaca.

Autori na primerima iz celog sveta pokazuju kako se uspešno primenjuju najinovativniji pristupi u dizajnu, bilo da je reč o klasičnom ili savremenom plakatu - od protestnih i propagandnih plakata, preko pop kulture, do animiranog i interaktivnog dizajna.

Mirku Iliću je nedavno magazin za umetnost i dizajn „Creative Quarterly", koji promoviše najbolje radove u oblasti grafičkog dizajna, ilustracije i fotografije, dodelio nagradu za izuzetnost u oblasti grafičkog dizajna, a u svom ovogodišnjem izdanju objavio je plakate koje je on radio za Jugoslovensko dramsko pozorište.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala