Kirgizija zatvara granice, gde je nestao predsednik?

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPrezident Kirgizii Sooronbaй Žээnbekov
Prezident Kirgizii Sooronbaй Žээnbekov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gde se trenutno nalaze predsednik Kirgizije Soronbaj Ženbekov i premijer Kubatbek Boronov ostaje nepoznato, javljaju ruski mediji.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Kirgizije Omurbek Suvanalijev izjavio je da je zbog bezbednosti odlučeno da se zatvore granice.

On je dodao da se najviši državni zvaničnici nisu pojavljivali u javnosti od početka protesta. Na internetu je objavljeno nekoliko obraćanja predsednika, ali nije poznato gde su snimljena.

„Zvaničnici koji su napustili radna mesta nalaze se na tajnim mestima. Ne možemo tačno reći gde. Mnogi se kriju. Deo njih, kao Boronov, insistiraju da rade rade od kuće i da nisu podnosili ostavke. Revanšista ima mnogo, što može dovesti do velikih sukoba“, naveo je on.

Suvanalijev je dodao da politička situacija u zemlji ostaje napeta.

„Političke partije se ne mogu dogovoriti. Mi preduzimamo sve mere sa policijom i vojskom kako ne bismo dozvolili sukobe. Partije treba da sednu za pregovarački sto kako se ne bi destabilizovala situacija“, zaključio je on.

Portparolka predsednika Kirgizije Tolgonaj Stamalijev rekla je Sputnjiku da je predsednik u Biškeku.

„Lično pregovara sa političkim snagama. Sve snage su usmerene na to da se situacija vrati u pravnu ravan“, dodala je ona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala