Prva poruka mandatara: Do 8. novembra nova vlada Crne Gore /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićAleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović
Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider koalicije za „Budućnost Crne Gore“ i budući mandatar Zdravko Krivokapić kazao je nakon konsultacija sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem da je današnji dan pobeda demokratije.

„Svi u Crnoj Gori treba da znaju da je narodna pobeda doživela formalizovanje. Imali smo otvoren, jasan, konkretan odgovor Đukanovića koji je u skladu sa ustavnim ovlašćenjima mogao da pravi drugu kombinatoriku.Ta kombinatorika u ovom trenutku nije bila potrebna. Želimo da što prije krenemo sa mnogobrojnim reformama, ja se nadam da će pregovori trajati ne duže od 8. novembra i usaglasiti interese i vrlo brzo ponuditi Skupštini predlog nove vlade koja će imati obavezu da sagleda integralno čitav sistem državne uprave“, kazao je on.

Dodao je da do sada nisu imali formalne kontakte sa nacionalnim manjinama, ali da će i to biti rešeno.

„Uputiću pozive svim strankama nacionalnih manjina. Najvažnije nam je da budućnost Crne Gore od ovog dana bude drugačija", naglasio je.

Aleksa Bečić, predsednik Skupštine Crne Gore, rekao je da očekuje i formalno dostavljanje predloga da Zdravko Krivokapić bude mandatar.

„Očekujem i formalno dostavljanje predloga da gospodin Krivokapić bude postavljen za mandatara nove vlade: Ja ću kao predsednik skupštine u najkraćem mogućem roku organizovati sednicu za izbor nove vlade“, naveo je on.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović istakao je da je predsednik Crne Gore prihvatio realnost.

„Nema nikakvih potreba za podizanjem tenzija. Mislim da smo u jednom korektom razgovoru došli do rešenja. Predsedik Crne Gore je prihvatio realnost“, rekao je Abazović.

On je dodao da građani treba da budu relaksirani.

„Krenućemo sa kohabitacijom i krećemo u dalji razvoj. Ostaje odgovornost na mandataru da predloži članove vlade. Dobili smo obećanje od predsednika da oni neće praviti opstrukcije, ne treba nam više svađe. Ovo je veliki dan za Crnu Goru i treba da se radujemo“, naveo je Abazović.

Najduže za mesec dana očekujemo da čujemo sastav nove vlade i ekspoze, zaključio je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala